AGYGENERAL.HUPONT.HU

Nemcsak autónknak jár a karbantartó generál. Agyunk is éhezi a jóltartást! Az AGYGENERÁL-rendszert a működtetésünkért felelős agy újjászületéséért hoztam létre. Kipróbálná? Hívjon fel! 06/70/776-47-70 Köszönöm, ha megosztja információimat!

STÚDIÓIMBAN A KANADAI FEJLESZTŐMÉRNÖK,

DAVE SIEVER AVS-KÉSZÜLÉKEIVEL

ÉLVEZHETI AZ AGYGENERÁLT:avs_keszulek_a_viragok_kozott.jpg

Harmónia Iskolám hallgatói régóta kérik tőlem, hogy mutassam be a kanadai Edmontonban élő Dave Sievert, a DAVID-készülékek atyját – alkotóját, fejlesztőjét –, az audio vizuális stimulációs (AVS) technika megalkotóját.

Az interjúban Dave-t önmagáról, munkájáról, alkotótársáról, terveiről kérdeztem.

Dave rendhagyó módon indította a net-interjút. Kivallatott bennünket a Harmónia Iskoláról (szellemi műhelyemről), kért egy dedikált példányt az Agytréning-könyvemből, áttanulmányozta honlapomat, átnézte a rólunk és általunk írtakat, elküldte hozzám Aggtelekre a pszichológusát, az angyali TOD-ot és feleségét, s végül összegzett: nem lehet olyan kérdésünk, amire ne válaszolna a legnagyobb örömmel...


Agyinfo: „Lennie kell valami extrémnek ebben az emberben!” – gondolom Önről. Mi az, ami a mentális határok közötti, vívódásokkal-küzdelmekkel teli úton arra ösztönözte, hogy olyan masinát szerkesszen, amivel az ember visszatalálhat az ősi ritmusára és életre szóló harmóniát teremthet?

Dave Siever: Hiszek a kalandos tevékenységek végzésében, az olyan eszközökben, melyek serkentik az agyi véráramlást és az idegsejt-nyúlványokat. Sokáig azon gondolkodtam, hogy építek egy tanyát, ahol különféle kalandoknak (barlangászás, hegymászás, vadvízi evezés) teszem ki az embereket, és eközben összekapcsolom a rémületről alkotott tapasztalataikat a mindennapi életben meglévő ijedtségeikkel-riadalmaikkal, hogy megerősödjenek a mindennapjaikban…

dave_a_sziklamaszo.jpg
Az audio vizuális stimulációval (AVS) először akkor kerültem kapcsolatba, amikor fogászati kutatólaboratóriumot vezettem az Albertai Egyetemen. Egyetemi munkám idején dr. Norman Thomas-szal együtt az „őrült tudósok” hírnevet is sikerült kivívnunk magunknak. Akkor történt, hogy egy előadóművészekkel foglalkozó oktató megkért, fejlesszek ki egy „villogó fény és pulzáló hang masinát, ami segít legyőzni a növendékek lámpalázát". Nem igazán tudta, hogy mit akar és korábban én sem hallottam az AVS-ről, így nyolc hónapomba telt, mire kifejlesztettem az első készülékemet. A megrendelő sokkal tartozott a tervezői díjért, meg az időmért, de – mivel nem volt rá kerete – azt mondta, hogy olyan nevet ad a gépnek, ami megtiszteltetés lesz számomra. Néhány nappal később közölte, hogy „DAVID”-nek nevezte el. Erre valahogy úgy reagáltam, hogy „köszi szépen, de ezt bárki kitalálhatta volna”, hisz David a nevem... Nem éreztem megtiszteltetésnek, s inkább a pénznek örültem volna (mivel akkor elég szegény voltam). A megrendelő elmondta, hogy mit jelent a DAVID: digitális audio vizuális koordináló készülék (Digital Audio Visual Integration Device), mely az agyhullám-tevékenységet digitálisan létrehozott fény és hang-ingerek révén integrálja. Úgy gondoltam, hogy ennek így van valami értelme, és meghagytam az elnevezést.
Száz vezérlőegységet készítettem a DAVID1-hez, ám 1988-ig egyáltalán nem reklámoztam, csak miután mindenkin eredményesen alkalmaztam és magam is kitapasztaltam. 
Ezután egy kísérletet folytattam: az AVS-t használtam az izomfeszültség csillapítására, és teljesen lenyűgözött a siker. Amikor a DAVID1 panelek néhány évvel később elfogytak, elgondolkoztam azon, hogy hemi-stem-re, neurostim-re, vagy valami hasonlóra változtatom a nevét, ám addigra az elnevezése elterjedt – ráadásul az Omni magazin közölt egy cikket a munkámról és a DAVID1-ről –, és az emberek, amikor felhívtak, a DAVID készüléket keresték. Az elnevezés megszokottá vált, így úgy döntöttem, ennél maradok, és nem hivatalosan, de megváltoztattam a saját keresztnevemet Dave-re, melyet jobban is szeretek – a David már túl hivatalos számomra.davesiever1.jpg

Agyinfo: Hazánkban negyedszázada használhatjuk a DAVID AVS-készülékeket. Szeretjük, mert a szem egészséges működését modellezi, és mert úgy tanít, hogy – képletesen szólva – előttünk is és velünk is bejárja a megvilágosodásunkig tartó utat. Az utazás a mélységeink és magasságaink között már nem szédítő. A szubjektív érzéseket követően, az objektív valóság az: nem véletlen, hogy sokan próbálják másolni, utánozni a DAVID AVS-készülékeket. Milyen sikerrel lehetséges ez?

Dave Siever: A legfontosabb eltérések a DAVID és más készülékek között:
– Az egyetlen olyan cég vagyunk, akik aktívan részt veszünk a kutatásokban, s ezek figyelembevételével fejlesztjük ki a programokat.
– Szabadalmunk van a speciális szemüvegre, amivel más-más frekvenciát lehet kiváltani az egyes agyféltekéken.
– Tudományosan kifejlesztett és kutatásokkal alátámasztott programot készítettünk a depresszióra, az ADD-re (attention deficit disorder), tehát a figyelemhiányra, a kognitív hanyatlásra. Ezek mind világszabadalmak.
– Az új DAVID tipusú AVS-készülékünk egyedülálló módszerrel segíti a legmagasabb fokú koncentrációs állapot elérését.
– A DAVID készülékek egyéni igény szerint is programozhatóak: 3 feltölthető programhellyel rendelkezik.
– A készülék használata során a kívánt agyhullám-frekvenciák megléte orvosi műszerrel nyomon követhető.
Bizton állíthatom, hogy a Mind Alive Ltd. ajánlja a legjobb minőséget képviselő AVS-gépeket, a DAVID készülékeket. A fejlett komputer technológia használatával, a SOFT-Off technikával, a szabadalmaztatott Tru-Vu technikán alapuló Omniscreen szemüveggel és sok egyéb jellemzővel a DAVID készülékek jelenleg a piacon elérhető legerősebb többfunkciós, hordozható AVS-készülékek. Mi gyártjuk a cranio-electrical stimulációs (CES) kiegészítő eszközt is, ami az endorfin termelésének növelését eredményezi. Büszkék vagyunk biovisszacsatolásos (biofeedback) eszközeinkre is, a Bioscan sorozatra. A Bioscan EDA berendezés méri és használat közben ellenőrzi a bőr elektromos tevékenységét.
Megfigyeléseink azt jelzik, hogy az AVS-berendezések minősége közvetlen hatással van használóik eredményeinek milyenségére. Éppen ezért a legjobb minőségű termékek gyártására köteleztük el magunkat.

dave_es_a_csaladja.jpg

Agyinfo: Mit tart élete eddigi legnagyobb eredményének?

Dave Siever: Azt, hogy megtanultam szeretni, sokféle dolgot párhuzamosan is megtenni, szórakozni, viccelődni és jó kapcsolatokat kiépíteni remek emberekkel.

 

Agyinfo: Ön is rendszeresen edzi a tudatát. Mire használja saját fejlesztésű AVS-készülékeit?

Dave Siever: Bizony, hosszú évekbe tellett, mire megvilágosodtam… Sokáig használtam a DAVID-et a depresszióm kezelésére, a feszültségeim oldására. Napjainkban az enyhe depresszióm kezelésére használom. Napi 20 000 IU D-vitamint beszedve átkozottul jól érzem magam! Így a DAVID készülékeimet most elsősorban kísérletekre alkalmazom. A kvantitatív elektro-enkefalográffal (QEEG) figyelem, milyen eredménnyel hat rám és másokra.

Agyinfo: Hogyan jellemezné a mérnök-technológus Dave Sievert?

Dave Siever: Úgy gondolok magamra, mint egy vállalkozó szellemű, találékony, lelkes valakire, aki meglátja a rendellenességeket és tud a szokásostól eltérően, párhuzamosan gondolkodni. Úgy vélem, van érzékem ahhoz, hogy meglássam az összefüggést a dolgok és az események között, amelyeknek – úgy tűnik – nincs egymáshoz semmi közük. És nagyon szeretem a jó sört!

Agyinfo: Nagy örömmel fogadtuk a ADD/ADHD (attention deficit disorder/attention deficit hyperaktivity disorder) tünetlistát, amelyet Michael Joyce-szal (Minneapolis/USA) a legújabb AVS-készülékhez, húsz évig tartó kutató-fejlesztő munkával, állítottak össze. Bemutatná nekünk a munkatársát is?

Dave Siever: A figyelemhiány és/vagy hiperaktivitás szűrése és kezelése égető probléma. E munkánk hátterében sok ezer gyermek mentális, érzelmi és viselkedésbeli változásának monitorozása áll.
michael_joyce_minneapolis_usa.jpg

Michael Joyce kivételes személyiség, kreatív, szorgalmas gentleman, aki – hozzám hasonlóan – nem fél attól, hogy a „frontvonalba” kerüljön. Kitűnő képessége, hogy felfedezze az események és dolgok közötti rejtett összefüggéseket. Közös bennünk, hogy mindketten szeretjük a filozófiát és a hardware üzleteket – higgye el, a kettő között van összefüggés...

Agyinfo: Sok erőt kívánunk, Dave, és szeretettel várjuk - sziklákat, barlangokat Aggteleken és környékén is talál!

 

Névjegy: Dave Siever (Edmonton, Kanada)

Dave Siever mérnök-technológus képesítéssel rendelkezik. Tanulmányai után az Albertai Egyetem Fogászati Karán tanított, és halánték–alsó állkapocs rendellenességekkel kapcsolatos diagnosztikai berendezések és kutatóberendezések tervezésével foglalkozott.

Egyetemi munkája során az adott betegségben szenvedő betegeknél gyakran tapasztalt szorongást, ez ösztönözte őt a biovisszacsatolási eszközök tanulmányozására és tervezésére.

dave_a_tudomanyos_eloado.jpgDave Siever majd négy évtizede fejlesztette ki az első audio-vizuális tréner (audio-visual entrainment) eszközét, a digitális audio-vizuális integrációs eszközt (Digital Audio-Visual Integration Device), a DAVID 1-et. Dave Siever azóta kutatja és finomítja az audio-vizuális tréner technikát, elsősorban a relaxáció, szorongás, depresszió, posztmenstruációs tünetegyüttes, figyelemhiány, hamis memória tünetegyüttes, szociális szorongás,

fájdalom, kognitív hanyatlás, álmatlanság kezelése céljára. 

Dave Siever az agykéreg elektromos stimulálására és biovisszacsatolásra szolgáló eszközök fejlesztésével is foglalkozik, továbbá folytatja a személyiségfejlesztéssel kapcsolatos kutatásokat, valamint új eszközök kialakításán is dolgozik.

És lelkesen használja az eszközeit!

  

AGYGENERÁLOZZON Dave Siever AVS-készülékeivel! 

Szeretettel várom Önt aggteleki házamba és/vagy budapesti bemutató stúdiómba! 

Kevevári M. Katalin

az AGYGENERÁL-rendszer megalkotója, humán kísérő

06/70-776-47-70

Facebook: AGYGENERÁL

 

 

Íme néhány publikáció:

AVE Articles by Dave Siever:

Article One - Audio-Visual Entrainment: History and Physiological Mechanisms - as published in the Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback (AAPB) publication, "Biofeedback Magazine" Volume 31, Number 2 (Summer, 2003) 
Click here to download pdf format

Article Two - Audio-Visual Entrainment: Dental Studies - as published in the Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback (AAPB) publication, "Biofeedback Magazine" Volume 31, Number 3 (Fall, 2003)
Click here to download pdf format

Article Three - Audio-Visual Entrainment: Applying Audio-Visual Entrainment Technology For Attention and Learning - as published in the Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback (AAPB) publication, "Biofeedback Magazine" Volume 31, Number 4 (Winter, 2003)
Click here to download pdf format

Article Four - Audio-Visual Entrainment:  The Application of Audio-Visual Entrainment for the Treatment of Seasonal Affective Disorder - as published in the Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback (AAPB) publication, "Biofeedback Magazine" Volume 32, Number 4 (Winter, 2004)
Click here to download pdf format

Article Five - Audio-Visual Entrainment:  The Neurobiology of Affective Disorders and Clinical Implications of Audio-Visual Entrainment 
Click here to download pdf format

Article Six - Audio-Visual Entrainment:  The Application of Audio-Visual Entrainment for the Treatment of Seniors' Issues
Click here to download pdf format

Article Seven - Audio-Visual Entrainment:  Finding a Treatment for Post Traumatic Stress Disorder
Click here to download pdf format

Article Eight - Audio-Visual Entrainment:  Safety and Tru-Vu Omniscreen Eyesets
Click here to download pdf format

Article Nine - The Need for Vitamin D - as published in the International Society of Neurofeedback and Research (ISNR) Newsletter, April 2007, p. 15.
Click here to download pdf formatTech Talk Articles by Dave Siever:

        Sports Enhancement

        Fundamentals of EEG & ADD

        HRV & AVE

        PTSD & Trauma

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 1
Heti: 922
Havi: 3 176
Össz.: 203 611
Oldal: INTERJÚ AZ AVS-KÉSZÜLÉK MEGALKOTÓJÁVAL: DAVE SIEVER-REL
AGYGENERAL.HUPONT.HU - © 2008 - 2019 - agygeneral.hupont.hu